Politica de Confidentialitate

Prezentul site este deținut de MERIDIAN TAXI SRL, persoană juridică română, cu sediul în Municipiul Bucureşti, Str. Dumitru Brumărescu, Nr. 7, Sector 4, înmatriculată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sub nr. J40/5129/2003, având Cod Unic de Înregistrare 15370052 operator de date cu caracter personal identificat cu nr.10042


Site-ul deservește activitatea unor firme afiliate având acționariat comun deținătoare ale mărcilor MERIDIAN Taxi și MERIDIAN Taxi Plus, denumite în continuare generic MERIDIAN Taxi, care activează în domeniul serviciilor de transport taxi și dispecerat.

 

MERIDIAN Taxi activează pe piața din România de mai bine de 15 de ani ceea ce constituie o garanție a constanței, seriozității și conduitei orientate spre client.

Scopul prezentului site este acela de a furniza clienților noștri soluții rapide, adaptate necesităților acestora pentru a facilita gestionarea fără efort din partea clientului a unei comenzi de taxi din momentul efectuării comenzii precum și pentru efectuarea comenzilor ulterioare.

 

Cine suntem?

MERIDIAN Taxi SRL persoană juridică română, cu sediul în Municipiul Bucureşti, Str. Dumitru Brumărescu, Nr. 7, Sector 4, înmatriculată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sub nr. J40/5129/2003, având Cod Unic de Înregistrare 15370052 operator de date cu caracter personal identificat cu nr.10042 este o firmă care are ca obiect principal de activitate dispecerat și transport în regim de taxi.

MERIDIAN Taxi Plus SRL persoană juridică română, cu sediul în Municipiul Bucureşti, Str. Dumitru Brumărescu, Nr. 7, Sector 4, înmatriculată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sub nr. J40/9212/2008, CUI:23952523, este o firmă care are ca obiect principal de activitate dispecerat și transport în regim de taxi.

Atât MERIDIAN Taxi SRL cât și MERIDIAN Taxi Plus SRL sunt companii care prestează serviciile prin personal propriu angajat cu contract de muncă, respectiv dispeceri și șoferi de taxi, cât și prin personal contractant deținând o licență valabilă de taxi, respectiv șoferi de taxi.

 

Ce date cu caracter personal prelucram?

 

Datele cu caracter personal înseamnă orice informaţii cu ajutorul carora o persoană fizică poate fi identificată.

 

Prelucrare înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate.

Conform cerințelor Legii nr. 677/ 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice și ale Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, operatorul de date cu caracter personal are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o alta persoană.

Informatiile pe care le colectăm diferă în funcție de modul în care folosiți site-ul. Este posibil să utilizați site-ul fără a fi nevoie să ne furnizați informații personale, dar pentru unele din serviciile pe care vi le oferim vă sunt solicitate, dupa caz, informații personale precum: nume, adresa de e-mail, număr de telefon, informații privind locația și traseul.

Site-ul vă poate permite să utilizați serviciile indiferent dacă alegeți sau nu să furnizați numele dumneavoastră real. Dacă alegeți să utilizați serviciile fără a furniza numele dumneavoastră real, este recomandabil să utilizați un nume serios care să poată fi luat în considerare. Numărul de telefon și locația de preluare sunt obligatorii pentru a putea să le furnizăm prin dispecerat șoferului de taxi care va onora comanda.

Dacă alegeți să descărcați pe telefonul personal aplicația Meridian Taxi, în plus față de nume, număr de telefon, email, informații privind locația și traseul vom mai prelucra și IP, coordonate GPS și vom avea acces și la contul dumneavoastră de pe rețelele de socializare sau email, în măsura în care alegeți să asociați aceste conturi aplicației.

Prin configurarea contului dvs. pentru integrarea cu rețelele de socializare, inclusiv prin conectarea la aplicația Meridian Taxi folosind contul dvs. de rețea socială (cum ar fi contul dvs. Facebook sau contul dvs. Google), sunteți de acord să împărtășiți informații (inclusiv informații personale) între aplicația Meridian Taxi și astfel de rețele sociale, în scopurile furnizate de această politică de confidențialitate.

De exemplu, dacă la crearea contului dumneavoastră ați utilizat un nume fictiv, dacă veți opta pentru asocierea contului Merdian Taxi la contul de facebook, iar la acesta din urmă ați utilizat numele dumneavoastră real, aplicația Meridian Taxi va prelua automat numele contului asociat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile pe care dumneavoastră le faceți publice pe rețelele de socializare sunt guvernate de politica de confidențialitate a rețelei de socializare și este controlată de rețeaua de socializare, nu de această politică de confidențialitate sau de MERIDIAN Taxi.

Noi colectăm informațiile dvs. din contul dvs. de rețea de socializare numai în conformitate cu permisiunile acordate de dvs. În consecință, colectăm numai informațiile pe care le-ați permis rețelelor de socializare să le partajeze unor terțe părți (cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail, prieteni, imagine de profil, alte informații disponibile prin intermediul rețelei aplicabile). Înțelegeți și sunteți de acord că serviciile pot accesa, pune la dispoziție și pot stoca (dacă este cazul și după cum este permis de rețeaua de socializare terță parte) astfel de informații, astfel încât să fie disponibile pe și prin contul dvs., până când contul dvs. este șters.

Ar trebui să fiți de acord să conectați conturi doar dacă sunteți mulțumit de serviciul terț care primește datele specificate în momentul conectării conturilor, iar MERIDIAN Taxi nu este responsabil pentru utilizarea de către terțe părți a datelor.

Categoriile de informații colectate de MERIDIAN Taxi vor include toate sau doar câteva dintre următoarele, în funcție de modul în care alegeți să utilizați Serviciile.

După ce ați instalat aplicația pe dispozitiv, MERIDIAN Taxi va colecta:

Informații detaliate privind locația și traseul, de exemplu sub formă de semnale GPS și alte informații trimise de dispozitivul mobil pe care este instalată și activată aplicația, numele dispozitivului, tipul de sistem de operare, versiunea sistemului de operare.

MERIDIAN Taxi poate vizualiza date privind numele dispozitivului, tipul de sistem de operare, versiunea sistemului de operare necesare pentru soluționarea problemelor legate punctual de funcționarea aplicației, compatibilitatea cu un sistem de operarea sau altul, necesitatea unor update-uri anterioare instalării sau efectuării upgrade-ului aplicației, în cazul dezvoltării unei variante mai îmbunătățite a aplicației.

MERIDIAN Taxi utilizează informațiile despre locație și rute pentru a crea un istoric detaliat al locațiilor pentru toate călătoriile efectuate în timpul utilizării aplicației.

Și în cazul în care dumneavoastră efectuați o comandă de taxi folosind formularul de pe site-ul www.meridiantaxi.ro sau o comandă telefonică prin dispecerat, datele cu privire la locul de preluare și destinație vor fi introduse în baza de date pentru a fi transmise șoferului de taxi care va prelua comanda.

Sistemul Meridian Taxi stochează datele cu privire la istoricul rutelor fiecărui client, istoric care este asociat numărului de telefon de la care a fost preluată comanda. Stocarea acestor rute este necesară pentru operativitatea gestionării comenzilor ulterioare. Dacă veți efectua comenzi de taxi de pe un alt număr de telefon, Meridian Taxi vă va trata ca pe un client nou deoarece istoricul dumneavoastră este asociat doar numărului de telefon nu și numelui dumneavoastră.

Dacă veți șterge din aplicație istoricul comenzilor anterioare, acestea nu vor fi șterse automat din server deoarece istoricul pe care dumneavoastră îl vizualizați pe telefon este asociat dispozitivului.

Dacă doriți să nu stocăm istoricul comenzilor dumneavoastră sau doriți ștergerea acestuia din server, vă rugăm să ne contactați pe email la: office@meridiantaxi.ro sau la numărul de telefon 021.9444 optând pentru transfer către un operator.

În cazul în care ca urmare a accesării aplicației Meridian Taxi nu vom putea onora comanda dumneavoastră datorită lipsei șoferilor MERIDIAN TAXI în proximitatea dumneavaostră, veți avea opțiunea de a fi redirecționat spre platforma GTI Taxi care vă poate pune în contact cu șoferi de taxi aparținând altor companii de taximetre.

Dacă veți refuza redirecționarea dumneavoastră către platforma GTI Taxi, comanda dumneavaostră se va închide ca urmare a imposibilității asigurării unu șofer care să preia comanda.

Dacă veți accepta redirecționarea către platforma GTI Taxi vă vor fi aplicabile politica de confidențialitate și termenii și condițiile acestei platforme informatice.

Dacă doriți să ștergeți Contul, numele dvs. de utilizator (dacă ați setat unul) și informațiile dvs. personale, vă rugăm să folosiți funcția "Ștergere cont" pe care o oferim disponibilă în meniul Setări din aplicație și pe site. La primirea unei astfel de solicitări, MERIDIAN Taxi va șterge informațiile dumneavoastră, cu toate acestea, rețineți că este posibil să nu ștergem imediat informațiile din sistemele noastre de back-up.

De asemenea, dacă veți utiliza aplicația, veți avea acces direct la numele șoferului și fotografia acestuia, pentru a avea posibilitatea ca, din motive personale să alegeți să refuzați comanda sau să solicitați alt șofer.

Aceste informații sunt colectate numai atunci când acceptați voluntar și în cunoștință de cauză transmiterea lor către noi iar prelucrarea acestor date se va face în conformitate cu această politică de confidențialitate.

Dacă transmiteți fie prin formularul aflat pe site fie prin email, o solicitare de angajare însoțită de CV și scrisoare de intenție, acestea vor fi direcționate către Departamentul de resurse umane. Datele cuprinse în CV-ul dumneavoastră vor fi utilizate exclusiv în scopul derulării procesului de recrutare.

 

De unde sunt colectate datele cu caracter personal?

 

În general datele sunt obținute direct de la Client.

În plus, putem obține date ca urmare a consultării unor surse externe respectiv instituții și autorități publice, registre publice, baze de date electronice, informații disponibile în social media cât și pe internet, sau terți abilitați, deținători de astfel de informații, cum ar fi, dar fără a ne limita la: Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Biroul de Credit S.A., portalul instanțelor de judecată din România administrat de Ministerul Justiției, terți abilitați în vederea deținerii unor baze de date ale persoanelor acuzate de terorism sau expuse politic etc.

Serviciile online nu sunt concepute sau destinate utilizării de către copiii cu varsta sub 18 ani și, prin urmare, dacă ai sub 18 ani, te rugăm să nu utilizezi serviciile MERIDIAN, respectiv să nu ne furnizezi informații cu caracter personal. Dacă descoperim că am colectat din greșeală astfel de informații, atunci, în măsura în care legea solicită, vom șterge imediat aceste informatii din evidențele noastre.

 

Dacă un părinte sau tutore descoperă că copilul său cu vârsta de până la 14 ani ne-a furnizat informații fără consimțământ parental, el sau ea va trebui sa ne contacteze la office@meridiantaxi.ro pentru ștergerea acestor date.

Dacă un părinte sau tutore descoperă că copilul său cu vârsta peste 14 ani dar până la 18 ani ne-a furnizat informații fără consimțământ parental, el sau ea va trebui sa ne contacteze la office@meridiantaxi.ro pentru exprimarea acordului sau dezacordului cuprivire la prelucrarea de noi a datelor cu caracter personal transmise de către minor.

 

Care este scopul prelucrării?

 

Scopurile prelucrarii datelor dumneavoastra sunt:

- furnizarea celor mai bune servicii adaptate solicitării dumneavoastră

- pentru efectuarea de analize interne (incluzând analize statistice), atât cu privire la produse/servicii, cât și cu privire la portofoliul de clienți, pentru îmbunătățirea și dezvoltarea de produse/servicii, precum și efectuarea de studii și analize de piață cu privire la produsele/serviciile MERIDIAN Taxi și pentru îmbunătățirea și dezvoltarea produselor/serviciilor MERIDIAN Taxi;

-efectuarea unor activități de gestiune economică, financiară și/sau administrativă în cadrul MERIDIAN Taxi;

- soluționarea litigiilor, investigațiilor sau oricăror altor petiții/plângeri/solicitări la care MERIDIAN Taxi este parte;

- efectuarea unor controale de risc asupra procedurilor și proceselor MERIDIAN Taxi, precum și realizarea de audituri sau investigații ale MERIDIAN Taxi ;

- pentru înregistrarea video a prezenței persoanelor în locațiile fizice ale MERIDIAN Taxi, cu scopul de a menține un nivel ridicat de securitate.

- pentru scopuri ce țin de activitatea de control, audit, arhivare desfășurate în cadrul firmelor afiliate membre ale grupului având acționariat comun, acestea fiind intotdeauna compatibile cu scopurile principale, pentru care datele respective au fost initial colectate

- pentru scopuri de marketing direct in conditiile in care clientul si-a dat consimtamantul in acest sens.

 

În ce temei prelucrăm datele cu caracter personal?

 

- pentru furnizarea de servicii de taxi către clienți;

- pentru optimizarea gestionării comenzilor transmise de către clienți;

- în baza unei obligații legale aflate în sarcina MERIDIAN (de ex: identificarea și cunoașterea clientelei, identificarea și prevenirea fraudelor);

- în baza interesului legitim al MERIDIAN (de ex: centralizarea operațiunilor și menținerea unei baze de date interne, efectuarea unor analize statistice cu privire la portofoliul de Clienți; dezvoltarea și îmbunătățirea produselor și serviciilor MERIDIAN);

- pentru motive de interes public major, și anume, prevenirea și combaterea săvârșirii de infracțiuni asupra personalului propriu sau a personalului contractant sau asupra clienților;

- pentru evaluarea personalului propriu și al personalului contractant în funcție de evaluarea clienților efectuată prin aplicația Meridian Taxi. Evaluarea se stochează în format anonimizat în baza noastră de date.

 

Pentru ce perioadă sunt stocate datele cu caracter personal?

 

Datele dumneavoastră vor fi stocate pentru o perioadă 6 luni calculate de la ultima comandă telefonică de taxi efectuată. Perioada de stocare se asociază frecvenței cu care este utilizat serviciul de taxi. În cazul în care într-un interval mai mare de 6 luni se efectuează o nouă comandă de taxi de la același număr de telefon, aceasta va fi considerată ca fiind efectuată de un client nou.

În ceea ce privesc datele dumneavoastră oferite prin intemediul aplicației Meridian Taxi, acestea vor fi stocate atâta tim cât veți alege să utilizați aplicația.

Dacă alegeți să dezinstalați aplicația, datele dumneavoastră vor fi stocate pe server-ul Meridian Taxi pentru o perioadă de 3 ani de zile după care datele vor fi anonimizate. Dacă în această perioadă transmiteți la adresa de email office@meridiantaxi.ro o solicitare de ștergere, datele dumneavoastră vor fi șterse din baza noastră de date.

În cazul în care datele cu caracter personal sunt necesare pentru soluționarea unei chestiuni judiciare, stocarea se va realiza pentru perioada pentru care ni se va impune de către autoritățile judiciare în drept.

La sfârșitul perioadei de stocare, Meridian Taxi va anonimiza sau va șterge informațiile despre nume, adresă de email și număr de telefon.

Păstrarea în formă anonimizată a datelor se va face strict din motive statistice și se va realiza pentru o perioadă considerată rezonabilă de către MERIDIAN Taxi.

CV-urile și scrisorile de intenție vor fi prelucrate pentru o perioadă de 3 ani de la încheierea procesului de recrutare în cazul în care acesta nu se finalizează prin angajarea dumneavoastră. În cazul angajării dumneavoastră, CV-ul și scrisoarea de intenție sunt prelucrate pentru o perioadă egală cu perioada cât veți fi în relație contractuală cu subscrisa la care se va adăuga perioada legală de arhivare.

 

Către cine vom transmite datele cu caracter personal?

 

Informațiile vor fi folosite exclusiv de către MERIDIAN Taxi și vor fi transferate către șoferii de taxi angajați ai subscrisei sau personal contractant pentru onorarea comenzii plasată de dumneavoastră.

Este posibil să fim obligați, conform legii, să transmitem datele dumneavoastră către autorități judiciare în considerarea unor obligații legale de dezvăluire în procedura de investigație sau în procedura în fața instanței de judecată.

Totodată, în derularea activităților legale de audit financiar sau audit IT, control din partea unor autorități publice, datele dumneavoastră pot fi accesate de către persoanele desemnate pentru derularea respectivelor activități fără însă ca acestea să aibă drept de intervenție, copiere, ștergere sau transmitere a datelor dumnevoastră cu caracter personal.

În conditiile transferării datelor dumneavoastră către un terț, astfel cum au fost mentionati în paragraful anterior, acești terti vor respecta garanțiile legale sau garanțiile oferite de subscrisa conform prezentelor termene și condiții.

 

Care sunt drepturile persoanei vizate și ce acțiuni poate aceasta să întreprindă?

 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (cu modificările și completările ulterioare) și Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, aveți următoarele drepturi privind colectarea și prelucrarea datelor personale:

Refuzul dumneavoastră, determină neutilizarea datelor pe care ni le-ați furnizat.

Aceste drepturi pot fi exercitate în mod gratuit prin transmiterea unei cereri datate și semnate la adresa : Str Dumitru Brumarescu nr 7, Sector 4, sau pe adresa de email: office@meridiantaxi.ro.

 

Înregistrarea persoanelor vizate.

Cu acordul Clientului/persoanei vizate exprimat înainte de fiecare convorbire telefonică, MERIDIAN Taxi poate înregistra și păstra convorbirile telefonice către/de la centralele telefonice ale MERIDIAN Taxi. MERIDIAN Taxi urmează a utiliza aceste informații exclusiv în scopul investigării anumitor situații, pentru a face proba anumitor operațiuni/instrucțiuni/acorduri date de către Client/altă persoană vizată, pentru a le folosi ca probă în instanță în cazul unui litigiu sau la solicitarea unei autorități, precum și pentru îmbunătățirea serviciilor sale.

Gestionarea comenzilor se face prin intermediul unui robot telefonic care preia și plasează automat comanda dumneavoastră. Aveți opțiunea de a solicita direcționarea apelului către un operator.

În cazul în care doriți să faceți uz de drepturile dumneavoastră astfel cum sunt descrise în prezenta politică de confidențialitate, va trebui să vă adresați unui operator apăsând tasta 0, orice ștergere, modificare, restricționare fiind dependente de o comandă umană care presupune accesul direct în sistem.